IZJAVA O PRIVATNOSTI


Identitet organizacije

Ova izjava o privatnosti objašnjava kako koristimo i štitimo Vaše podatke. Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) kao voditelj obrade osobnih podataka prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima usluga koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s mailing liste.

Za obradu osobnih podataka odgovorna je udruga Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre), OIB: 32475284418, udruga sa sjedištem u Ivana Lučića 5, 10000 Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu SDEWES Centre).

Način prikupljanja i vrste osobnih podataka koje prikupljamo:

 • Osobni podaci koji su vezani za Vaš identitet te mogu, između ostaloga, uključivati ime, prezime, titulu, kontakt podatke elektroničke pošte (e-mail adresa), OIB te naziv, punu adresu i OIB institucije/poslodavca.
 • Opseg osobnih podataka koje SDEWES Centre prikuplja ovise o vrsti usluge koju SDEWES Centre pruža svojim korisnicima i/ili kupcima, kao i o pravnoj osnovi na temelju koje isto prikuplja podatke. SDEWES Centre neprestano vodi brigu o prikupljanju samo nužnog opsega osobnih podataka koji je potreban za postizanje zakonom utvrđene svrhe u koju se podaci obrađuju.
 • Od korisnika usluga koje su naplatnog karaktera (npr. kotizacije, članarine ili naknade za objavljivanje rada) prikupljamo samo podatke potrebne za pružanje usluge, ali ne i podatke vezane uz plaćanje, tako da se informacije poput brojeva kreditnih kartica i ostalih povjerljivih informacija prenose sigurnosnim protokolom (SSL) do WSPay sustava koji vrši naplatu, te se ni na koji način ne pohranjuju u SDEWES Centre sustavu.
 • SDEWES Centre podatke prikuplja izravno od strane samih korisnika, iz javno dostupnih izvora (npr. javni kontakt podaci na web stranicama) te neizravno kod slanja znanstvenih radova za izlaganje na konferenciji ili publiciranju u znanstvenim časopisima, a koji imaju više autora te je nužno da jedan od autora navede osobne podatke ostalih autora

Korištenje prikupljenih podataka

Podatke koje prikupimo o Vama ćemo koristiti kako bi Vam osigurali najbolju moguću uslugu. Shodno tome, neki od načina na koje možemo koristiti Vaše osobne podatke su:

 • Kako bi Vas identificirali kao sudionika događaja
 • Kako bi Vas i Vaše koautore identificirali kao autore znanstvenih radova
 • Kako bi Vas kontaktirali s informacijama o SDEWES Centru, obavijestili o događajima koje organizira u sklopu inicijative Hrvatska energetska tranzicija (projekti u sklopu inicijative navedeni su na het.hr, serije međunarodnih znanstvenih SDEWES konferencija, te o publiciranju u partnerskim znanstvenim časopisima i JSDEWES časopisu
 • Kako bi Vas (su)organizatori događaja organiziranih u sklopu inicijative Hrvatska energetska tranzicija (het.hr) kontaktirali s informacijama o događajima i rezultatima projekata.
 • Kako bi Vas obavijestili o bitnim informacijama vezanim za događaje za koje ste se prijavili, izvještajima s događaja te o informacijama vezanim uz slične nadolazeće događaje koji bi vas mogli zanimati
 • Opći podaci koji nisu nikako povezivi s Vama te ih kao takve SDEWES Centre smije koristiti u bilo koje pravno dozvoljene svrhe.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo ovlaštenim djelatnicima SDEWES Centre, a djelomično i (su)organizatorima događaja (radionica, konferencija i sl.) o kojima Vas informira ukoliko je to potrebno radi npr. izdavanja računa, zakonskih obveza ili obveza u sklopu projekta (npr. u svrhu evidencije i potvrde identiteta participanata) te samo u minimalno nužnom opsegu.

Prikupljene osobne podatke čuvat ćemo dok se organiziraju događaji (radionice, konferencije itd.) u kojima sudjeluje SDEWES Centre. U bilo kojem trenutku se možete predomisliti klikom na "Odjava/Unsubscribe" poveznicu u podnožju svakog primljenog e-maila ili kontaktiranjem na sdewes@sdewes.org.

Pristup i ažuriranje Vaših osobnih podataka

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Slanjem upita na e-mail adresu sdewes@sdewes.org, SDEWES Centre korisnicima će omogućiti pristup osobnim podacima koje obrađuje o njima, ispravak netočnih osobnih podataka, brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade osobnih podataka, kao i upoznati ih s mogućnošću prigovora na obradu osobnih podataka te pravom na prenosivost podataka.

Pružanje informacija Google Inc. + cookies

Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Sigurnost stranica

Naše internet stranice održavaju se redovito i nastoje se zaštititi od svakog neovlaštenog korištenja. Kod prijave za sudjelovanje na međunarodnim znanstvenim SDEWES konferencijama i objave u JSDEWES časopisu, potrebno je otvoriti račun u online sustavu pri čemu se svakom korisniku dodjeljuje šifra, dok se kao korisničko ime koristi e-mail adresa.

Izmjene i dopune Izjave o privatnosti

SDEWES Centre zadržava pravo izmijeniti i dopuniti ovu izjavu u bilo kojem trenutku, bez davanja bilo kakve posebne obavijesti zainteresiranim osobama. Iz navedenog razloga preporuča se svim zainteresiranima da redovito provjeravaju sadržaj web-stranica SDEWES Centra radi informiranosti oko ažurnog sadržaja ove izjave.

U Zagrebu, svibanj 2018. godine.


SDEWES INDEX
Benchmarking the performance of cities across energy, water and environment systems
related metrics presents an opportunity to trigger policy learning, action, and cooperation to bring cities closer to sustainable development.


NEWS
Find more news on our NEWS page


 • Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a. Pravo prijave imaju svi studenti s diplomskim radom obranjenim u akademskoj godini 2018./2019. s ocjenom izvrstan i s temom iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Prva nagrada se sastoji od novčane nagrade u iznosu 5.000,00 HRK bruto. Prijave se šalju do 30. rujna 2019. godine na email: diplomski@sdewes.org, potrebno je poslati ispunjenu prijavnicu, diplomski rad i presliku indeksa (naslovne stranice sa slikom te stranice s ocjenom diplomskog rada)

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 7, Issue 2 (for June 2019). Read more at the journal home page.

 • International Centre for Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems engaged in specific R&D activities that address the problems common for the countries of the East and Southeast European and Mediterranean regions is seeking fellow at the Scientific Research Associate level n the field of mechanical engineering who will perform experimental research work within the domain of the division’s work program.

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 7, Issue 1 (for March 2019). Read more at the journal home page.

 • Povjerenstvo Međunarodnog centra za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) odabralo je tri najbolja diplomska rada studenata FSB-a za 2017./2018. Autori najboljih radova su Dino Golubić, Anja Ćeranić i Hrvoje Stančin. Prvoplasirani, Dino Golubić bit će nagrađen s novčanom nagradom od 5.000,00 HRK a druga dva kandidata imaju pravo na besplatnu kotizaciju za SDEWES konferenciju u listopadu, 2019. godine. Čestitamo!

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 6, Issue 4 (for December 2018). Read more at the journal home page.

 • Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a. Pravo prijave imaju svi studenti s diplomskim radom obranjenim u akademskoj godini 2017./2018 s ocjenom odličan i s temom iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Prva nagrada se sastoji od novčane nagrade u iznosu 5.000,00 HRK bruto. Prijave se šalju do 30. rujna 2018. godine na email: diplomski@sdewes.org, potrebno je poslati ispunjenu prijavnicu, diplomski rad i presliku indeksa (naslovne stranice sa slikom te stranice s ocjenom diplomskog rada)

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 6, Issue 3 (for September 2018). Read more at the journal home page.

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 6, Issue 2 (for June 2018). Read more at the journal home page.

 • „Energy Conversion and Management“ published a May 2017 Special Issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 6, Issue 1 (for March 2018). Read more at the journal home page.

 • „Energy - The International Journal“ published a special issue dedicated to 2016 Conferences on Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Renewable and Sustainable Energy Reviews“ published Volume 82, Part 2 (for February 2018), dedicated to SDEWES2016 Conference. Read more at the journal home page.

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 5, Issue 4 (for December 2017). Read more at the journal home page.

 • „Journal of Environmental Management“ published a special issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • SDEWES Centre has awarded the best graduate theses in the past academic year of Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture in the field of sustainable development of energy, water and the environment systems. A committee consisting of Prof. Nataša Markovska, Prof. Nikola Ružinski and Prof. Aleksander Zidanšek made a decision on the three best graduate theses and the best authors are Mario Majdandžić, Luka Pavlinek and Vanja Kušen. Best thesis author, Mario Majdandžić will receive a cash prize in the amount of 5,000 HRK and the other two authors will receive a fee waiver for one of SDEWES conferences in 2018. Congratulations!

 • „Energy, Sustainability and Society“ published a special issue dedicated to 8th Dubrovnik conference, held in Dubrovnik in 2013. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 5, Issue 3 (for September 2017). Read more at the journal home page.

 • Project FosterREG - Second in the series of workshops "How to plan, finance and manage the projects with integrated energy efficiency measures in urban regeneration" took place in Osijek.
  Read more

 • „Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems“ published Volume 5, Issue 2 (for June 2017). Read more at the journal home page.

 • Project FosterREG - First in the series of workshops "How to plan, finance and manage the projects with integrated energy efficiency measures in urban regeneration" took place in Zagreb.
  Read more

 • „Journal Thermal Science“ published a special issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Clean Technologies and Environmental Policy“ published a special issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Energy - The International Journal“ published a special issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • The International Centre for Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems (SDEWES Centre) in cooperation with Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture conducts awarding of master’s theses in the field of sustainable development of energy, water and the environment of UNIZAG FSB students. All graduate students that have defended their thesis in academic year 2015/2016 are eligible for contest. Applications need to be sent by September 1st, 2016. Contest details are below.

 • SDEWES Centre has awarded the best graduate theses in the past academic year of Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture in the field of sustainable development of energy, water and the environment systems. A committee consisting of Prof. Nataša Markovska, Prof. Nikola Ružinski and Prof. Aleksander Zidanšek made a decision on the three best graduate theses and the best authors are Dominik Dominković, Nikola Matak and Karlo Kupres. They will be rewarded with a fee waiver for a SDEWES conference of their choice, and the best thesis author will also have fully paid transport costs and accommodation during the selected conference. Congratulations! Full decision is available here.

 • FosterREG website has been launched! FosterREG aims at enhancing public capacity at local, regional and national levels to plan, finance and manage integrated urban regeneration for sustainable energy uptake.

 • „Energy Conversion and Management“ published a special issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • The International Centre for Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems (SDEWES Centre) in cooperation with Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture conducts awarding of master’s theses in the field of sustainable development of energy, water and the environment of UNIZAG FSB students. All graduate students that have defended their thesis in academic year 2014/2015 are eligible for contest. Applications need to be sent by September 1st, 2015. Contest details are below.

 • „Waste Management & Research“ published a special issue. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • World Academy of Art and Science published an invitation to the SDEWES2015 Conference in Dubrovnik.

 • Croatian portal Europski fondovi announced the SDEWES2015 Conference in Dubrovnik (in Croatian).

 • „Applied Energy“ published a special issue dedicated to 8th Dubrovnik conference. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Management of Environmental Quality“ published a special issue dedicated to 8th Dubrovnik conference. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • Out of top 5 downloaded Energy papers, 2 are from SDEWES special issues!

 • „International Journal of Sustainable Water and Environmental Systems“ published a special issue dedicated to 8th SDEWES conference. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Energy - The International Journal“ published a special issue dedicated to 8th SDEWES conference. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Management of Environmental Quality: An International Journal“ published a special issue dedicated to 8th Dubrovnik conference. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Journal Thermal Science“ published a special issue dedicated to 5th Dubrovnik conference. See more SDEWES special issues in the journal here.

 • „Applied Energy“ published a special issue dedicated to 8th SDEWES conference. See more SDEWES special issues in the journal here.